Wij, Scouts Zevensprong Kalfort, staan helemaal paraat voor het nieuwe werkjaar! Op de zondag van Pukema (17 september) houden we onze jaarlijkse aanwerving. Alle jongens en meisjes vanaf het derde kleuterklasje zijn dan welkom vanaf 14u tot 17u op ons scouts terrein. Ons nieuwe scoutsjaar wordt dan ingezet met een heuse startdag, dit jaar in het thema van een Vlaamse Kermis. Benieuwd wat er dan allemaal te beleven valt? Kom dan zeker eens langs! We beloven dat het een onvergetelijke dag wordt. Ook mogen jullie al jullie vrienden en vriendinnetjes meenemen om er samen een leuke dag van te maken!

Aanwerving2017

Beste ouders en leden,

Zondag is het weer zo ver! De allereerste zondag van scoutsjaar 2017-2018. Wij, de leiding hebben er al ongelooflijk veel zin

Deze zondag komen jullie te weten met welke leiding jullie een onvergetelijk jaar zullen meemaken. Ook zullen de takken niet hetzelfde blijven. Iedereen wordt een jaartje ouder, daarom zullen sommige onder jullie naar een nieuwe groep gaan.

Hoe jullie de nieuwe leiding en groep zullen ontdekken blijft voorlopig nog een mysterie. Maar de leiding heeft wel iets super leuk voorzien.

Ben je benieuwd met wie en met welke leiding je in de groep zal zitten dit jaar? Mis dan zeker onze eerste zondag niet!

We verwachten jullie allemaal!

Tot dan,

Jullie leiding

Gegroet iedereen,

Net zoals vorig jaar willen wij, Scouts Kalfort, de Kaflortse kermisweek smaakvol inzetten. Vorig jaar was het de eerste keer dat wij onze bieravond organiseerden. Omdat wij tijdens de eerste editie heel wat bierliefhebbers mochten ontvangen en wij veel positieve reacties kregen hebben we besloten om dit jaar nogmaals een bieravond te organiseren. Gegarandeerd even gezellig!

Dit jaar zal de bieravond doorgaan op vrijdag 25 augustus 2017 vanaf 20u in onze sfeervol ingerichte feesttent in de Coolhemstraat te Kalfort. Je kan er niet naast kijken!

Dit jaar hebben we gekozen voor 20 bekende en minder bekende bieren. Welke bieren we juist gaan serveren houden we voorlopig nog geheim.
Naast de bieren kan je ook  (fris)dranken, hapjes, ... verkrijgen. Ook onze verrassingsmeter zal terug aanwezig zijn.

NIEUW: dit jaar kan je zelf jouw meter samenstellen. Zo kan jij met jouw vrienden/familie/buren/collega's/... proeven van een heleboel lekkere bieren die jullie zelf hebben samengesteld of die wij voor jullie hebben uitgekozen.

NIEUW: dit jaar koppelen we aan onze verrassingsmeter ook een wedstrijd. Elke groep die een verrassingsmeter besteld kan/mag deelnemen aan een wedstrijd om een biermand te winnen. Wat voor wedstrijd dit zal zijn kom je alleen te weten als je naar onze bieravond komt en een verrassingsmeter besteld.

Ohja, de kinderen moeten voor ons niet thuis blijven want ook zij kunnen zich uitleven met een heleboel gratis volksspelen.

Hopelijk mogen wij samen met jullie de kermisweek goed inzetten?! Tot dan?!
Of anders tot aan onze tafels tijdens het restaurant voor een lekkere maaltijd.

Groetjes,

Scouts Zevensprong Kalfort

Kom gezellig iets drinken of eten in onze tent tijdens Kalfort Kermis.

Ondertussen is het weer lekker warm en is het weer lekker lang licht buiten. De zomervakantie is al in zicht, nog even doorbijten en we hoeven twee maanden niet meer naar school! Maar wanneer het schooljaar gedaan is, zit het scoutsjaar er jammer genoeg ook weer op. Niet getreurd, we hebben nog een maand om ons volledig uit te leven op de scouts, en in juli vertrekken we ook weer met z'n allen op kamp!

Wat we deze laatste maand gaan doen, kan je ontdekken in de brief van juni. En hoe het kamp er zal uitzien, kan je ontdekken tijdens onze leuke barbeque op vrijdag 23 juni 2017. Dan is iedereen welkom vanaf 19u. Op deze dag krijg je ook de mogelijkheid om je in te schrijven voor ons megafantastische zomerkamp, dus zeker komen! Meer info over onze barbecue en inschrijvingsavond vind je op de barbecuebrief. Beide brieven zijn terug te vinden onder het tablad boekje!