Scouts & Gidsen Kalfort, is een jeugdbeweging in Kalfort van jongens en meisjes, die zich elke zondag komen uitleven op en rond de scoutsterreinen in Kalfort.

Onze werking gaat door op zondag van 14u tot 17u.  Het kan gebeuren dat de werking hier eens van afwijkt, maar dan worden jullie tijdig verwittigd.

Onze takken (=groepen) zijn opgesplitst als volgt:foto activiteiten

Kapoenen
5 tot 8 jaar
2011 tot 2009

Kabouters en Welpen
8 tot 11 jaar
2008 tot 2006

Jonggivers
11 tot 16 jaar
2005 tot 2002

Zoals je ziet werken we bij de scouts met een 3jaren werking in tegenstelling tot de andere jeugdbewegingen.

Bij elke groep hebben we een enthousiast leidingsteam dat zich gedurende het volledige jaar inzet voor den tak. Tijdens het werkjaar gaan wij ook op weekend, waar iedere tak steeds spannende avonturen beleeft en in de grote vakantie trekken wij met z'n allen op kamp.

In ‘ons boekske', het tijdschriftje voor onze leden en hun ouders, vind je alle informatie over wat we zoal uitsteken op zondag, welke activiteiten we organiseren voor iedereen en informatie over nog vele andere nuttige weetjes.

De locatie van onze lokalen: Coolhemstraat 53a, 2870 Kalfort