Graag willen wij ook iedereen een spetterend 2017 wensen! Dat al jullie wensen mogen uitkomen, en dat het een jaar vol (scouts)plezier mag worden!

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe brief! De brief van januari is vanaf nu terug te vinden op onze website onder boekje! Benieuwd wat we deze maand allemaal gaan uitspoken? Neem dan zeker eens een kijkje!

Op vrijdag 23 december 2016 organiseren wij opnieuw onze jaarlijkse winterdrink.

Deze gaat door op onze scoutsterreinen (Coolhemstraat 53a, 2870 Kalfort).

Op onze winterdrink kunnen jullie genieten van LIVE muziek (White Cats), lekkere warme vuurtonnen,hamburgers en natuurlijk vele soorten dranken!  Dit allemaal aan zeer democratische prijzen.

Nieuw dit jaar is onze JENEVERBALK. Ideaal voor met een groep vrienden, 10 jenevershots in 1 plank.

Meer info op onze Facebook- of instagrampagina of onze eventpagina op Facebook!

Beste ouders.

Het nieuwe scoutsjaar is nu officieel van start gegaan.
Bij de start van een nieuw scoutsjaar horen ook tal van praktische afspraken.
Daarom zouden wij jullie willen vragen om volgend formulier even in te vullen: https://goo.gl/forms/cO4AiQovpZqz4pxr1
Zo hebben wij uw contactgegevens al voor de inschrijvingen van start gaan, en kunnen wij u contacteren indien nodig.

Voor de leden die nog geen uniform hebben, of die uit hun uniform aan het groeien zijn, deze zondag komt de paskoffer naar de scouts.
Voor de werking is er dus de mogelijkheid om uniformen te passen en te bestellen. Gelieve hiervoor wel voldoende cash geld te voorzien.
De prijzen voor de verschillende onderdelen van het uniform kan je terugvinden op https://www.hopper.be/winkel/webshop/kleding-uniform-scouts-en-gidsen-c-9_10/

Verder hebben wij ook al enkele vragen gekregen in verband met de volgende activiteiten.
Het weekend van 7-9 oktober wordt heel het jaar gepland, vanaf dan kunnen wij u maandelijks een brief met de activiteiten meegeven.
Tot dan kan u hieronder een overzicht per tak vinden. Alle werkingen zijn van 14u tot 17u.

Kapoenen
  • 25/9: Frutellatocht (Regenjas)
  • 2/10: Één tegen allen
  • 9/10: Bosspel (Regenjas & Stevige schoenen)
  • 25/9: Fotozoektocht (Regenjas)
  • 2/10: Bosspel (Regenjas & Stevige schoenen)
  • 9/10: Pleinspelen
 Jong givers
  • 25/9: Één tegen allen
  • 2/10: Open bedrijvendag (Fiets & Regenjas)
  • 9/10: Lokaal

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om de takleiding van uw kind of de groepsleiding te contacteren.

Beste ouders.

Ondertussen zijn we al onze derde maand van dit scoutsjaar ingeslagen. Bij elke nieuwe maand hoort natuurlijk ook een nieuwe brief.

Alle brieven zijn terug te vinden onder het tablad 'boekje'.

Beste leden en ouders,

Het leuke kamp is helaas weer afgelopen. Hopelijk hebben jullie je even goed geamuseerd als jullie leiding want die vonden het super. Ook de kermis zit er weer op en het nieuwe schooljaar is ook reeds van start gegaan.

Bij de start van een nieuw schooljaar gaat natuurlijk ook een nieuw scoutsjaar van start! Op zondag 11 september 2016 hervatten wij onze werkingen, telkens van 14u tot 17u.

Op deze eerste scoutszondag van het nieuwe scoutsjaar vindt onze overgang plaats. Vandaag komen we te weten in welke tak we een jaar gaan ravotten, met wie we een jaar lang plezier gaan maken en welke leid(st)ers we een jaar lang kunnen plagen. Wij zijn alvast zeer benieuwd! :)

Op onze tweede werkingszondag op 18 september 2016 vindt onze aanwerving plaats. Iedereen is welkom om kennis te maken met de groep, de leiding en het gehele scoutsgebeuren. Neem gerust al je vriendjes, vriendinnetjes, broers, zussen, buurjongens en buurmeisjes mee!

Wij hebben al heel veel zin in het nieuwe scoutsjaar, hopelijk jullie ook! :)

Stevige linker,
De leiding